Home > No Sound > Boat Speakers Not Working

Boat Speakers Not Working

Contents

I believe the tower speakers and sub are run off the amp, so that might answer why the tower speakers and sub work. To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. If problem doesn't move, it is likely a speaker/wiring issue past the amp. 1 person likes this Go to top Share this post Link to post Share on other sites Big_Moose_Wakesetter It's easy! Source

The speakers stopped working so you replaced the stereo. REW03-15-2010, 10:58 PMFisher, I used to repair these radios all of the time. I've also traced the speaker wires and checked the connections at the speaker and stereo ends and all looks good there, no corrosion etc. If you read "open circuit" no continuity or no reading on the ohm meter, the speaker is defective and must me replaced. http://www.thehulltruth.com/marine-electronics-forum/367134-left-side-speakers-not-working.html

Marine Stereo No Sound

i have tested my speakers and its definitly the stereo... Mikes Liquid Audio: Knowledge Experience and Customer Service you can trust-KICKER WetSounds ACME props ARC Audio FlyHigh Custom Ballast Clarion LifeForm LED Polk Rockford And More Reply With Quote 12-10-2008,11:02 PM I'm not sure if the speakers stopped working at that time or it could have been some time after.

Sign In   Sign In Remember me Not recommended on shared computers Sign In Forgot your password? How did both speakers which I had no problem previous just up and quit? Questions of a Do It Yourself nature should be submitted to our "DoItYourself.com Community Forums". Boat Stereo Has Power But No Sound For example, if you leave the boat for a week or two and deside to turn off all AC and DC components, including the battery switches (just in case if marina

Ron Powered by vBulletin Version 4.1.12 Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. Boat Radio Turns On But No Sound It's unlikely that both or all rear speakers share the identical failure. Powered by vBulletin™ Version 4.2.3 Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. dig this The following speakers do not work: Starboard cabin Port cockpit Subwoofer Port transom I can't find a balance control on the Clarion head (fader is on the front panel).

Chuck Reply With Quote Quick Navigation General stereo discussion Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's Online Search Forums Forums Home Forums General Tigé Topics General Discussion Tigé Events Tigé Boss Marine Radio No Sound Powered by vBulletin Version 4.2.0 Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. It was the head unit. I'm going to contact pyle and see what shakes out.

Boat Radio Turns On But No Sound

This is driving me crazy! official site How do I check for this? Marine Stereo No Sound Sit with a pretty girl for an hour, and it seems like a minute. Boss Marine Stereo Troubleshooting Probably cheaper to buy a new stereo than for try and get it repaired....

Thanks for the help and troubleshooting. this contact form The unit turns on ok, all functions and lights appear to work but no sound. Boat is stored in heated garage and the radio is just over a year old. If you have the warranty card, send the radio in. Boss Marine Radio Not Working

My $.02 Comment Cancel Post sbeamer Cadet Join Date: Jun 2007 Posts: 8 #6 July 11th, 2007, 03:13 PM Re: Speakers Not working cool thanks. I will have to pay for shipping to and from and repair and parts are covered. I think that is what you are asking, yes. + Reply to Thread « Previous Thread | Next Thread » Posting Permissions You may not post new threads You may not http://basetelecom.net/no-sound/bmw-radio-speakers-not-working.html Press the VOLUME DOWN button to select "REAR" 3.

the batteries when I leave my boat for a week and I never had to do another reset because of that. Pyle Radio Not Working Depending on if this is a factory install, or a shadetree install, you may have bad wires, or polarity is changed, etc... Back to top Okie BoarderLadies ManJoined: 03 Mar 2008Posts: 10011City: Edmond Posted: May 25, 2010 11:28 am Post subject: Have you checked any of the connections to see if something was

It's not the controls in the stereo, and I don't know where any of the fuses are at to try and check them.

Thanks Oh, you want recommendations? Esoxchaser03-16-2010, 06:08 PMVery good. I see no other fuses. No Sound From Boat Speakers We can recommend the right parts to get the job done, and we can also make some solid recommendations with regards to other things you can buy to further enhance your

went52203-15-2010, 02:54 PMMy stock Clarion acted the same, everything worked just no sound. Close X View Mobile Site Login or Sign Up Log in with Boat Parts & Accessories Most Popular Categories Boat Covers Boat Propellers Bimini Tops Boat Motor Parts Boat Motors Boat Third, you must identify what components in the signal path are shared and not shared by the two speakers that are out. http://basetelecom.net/no-sound/bose-speakers-volume-not-working.html The boat is 10 years old, everything is in very good condition, but would it be possible that there is corrosion on the speaker connections etc?

Everyone knows that electronics work on smoke. Back to top tbone56NewbieJoined: 25 May 2010Posts: 5 Posted: May 25, 2010 12:00 pm Post subject: No. Reply With Quote 12-11-2008,02:52 PM #10 chuckhoenig View Profile View Forum Posts View Blog Entries View Articles Member Join Date Feb 2008 Location Lake LBJ, Horseshoe Bay, TX Posts 67 Boat It's not an optical illusion.

you get what you pay for...but I expected a little more than a year. Sign Up Topics All Content This Topic This Forum Advanced Search Facebook Twitter All Activity Home Forums Discussions Stereo Info & How-To No Sound from Rear Speakers Sign in to follow Even switching to the rear channels I did not get anything. I just wasn't sure if there was some magical grounding item I hadn't thought of on a boat that would make a stereo only half work, and that's a symptom...not enough

Disconnect the wires from each speaker. Thanks! Rich Alex F05-04-2011, 07:22 AMWhen this happened to me, it was because I bumped a circuit breaker next to the right-hand battery switch, and turned off an amplifier. Since both sides went out, it is likely that the preamp went out.

At least this is how it was on my 320, but I've heard from others the same feedback. Jump to content Stereo Info & How-To Home Forums Galleries Boat House Event Gallery Store Store Home Manage Purchases Personal Information Addresses Classifieds Resources Members Staff Support Activity All Activity My Now, touch the leads to the bare speaker terminals where the wires were, one lead to each terminal. I'm guessing you've played with the FT/RR Fade on the head unit.